Trainingsschema's

Heb je een doel, wil je daarvoor trainen, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Dan help ik je daarbij. Ik schrijf trainingsschema's voor je op maat. 

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat je doel is en wanneer je dat doel wilt bereiken. Verder bespreken we wat je huidige conditie is, welke vooruitgang je moet boeken en hoeveel tijd je beschikbaar hebt om te trainen. Het intakegesprek vindt plaats in Hoogmade (nabij Leiden), of tegen reiskostenvergoeding op een andere locatie. 

Op basis van het intakegesprek, schrijf ik een trainingsprogramma voor je. Ik schrijf eerst een globale macroplanning. Dat is een planning van een aantal maanden tot een jaar, afhankelijk van waar je doel ligt. De macroplanning verdeel ik in verschillende trainingsperioden.

Naast de macroplanning schrijf ik weekschema's, waarin iedere training los is uitgewerkt. Vaak schrijf ik weekschema's een paar weken vooruit, tot een evaluatiemoment. Je mag zelf aangeven wanneer je wil evalueren. Vaak gebeurt dat iedere vier weken. Maar iedere twee of zes weken evalueren, of zelfs pas halverwege het programma of helemaal niet is ook mogelijk. Deze evaluatie gesprekken vinden telefonisch plaats.

Ik vraag je tijdens de trainingsperiode te noteren hoe je je voelt en hoe de trainingen gaan. Verder vraag ik je regelmatig om bijvoorbeeld je ochtendpols en lichaamsgewicht te noteren. Aan het einde van de eerste trainingsperiode evalueren we de afgelopen periode en bespreken de plannen voor de volgende periode. Vervolgens schrijf ik het programma weer een paar weken verder, tot het volgende evaluatiemoment. Op deze manier gaat het programma zo goed mogelijk bij je passen. 

Maak direct een afspraak voor een intakegesprek