Floatfit

Sinds ik ben gestopt met schaatsen heb ik tijd en mogelijkheid om andere sporten te proberen. Eerder was dat niet in te passen in mijn fulltime trainingsschema. Bovendien konden andere sporten het trainingseffect in de weg zitten of blessurerisico’s met zich meebrengen. Nu ik niet meer schaats zijn die mogelijkheden er wel. En daar maak ik graag gebruik van. In mijn blog ga ik jullie regelmatig op de hoogte houden van mijn nieuwe sporten. Afgelopen maand probeerde ik floatfit.

Floatfit is een work-out in het zwembad. Het is een nieuwe trend die ontwikkelt is in Engeland. Op een drijvende aquabase worden oefeningen uitgevoerd, waarbij kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit getraind worden. Ik heb floaftif afgelopen week geprobeerd in het Leeghwaterbad in Purmerend en in het Sportfondsen zwembad in Lisse.

De drijvende aquabases liggen in het zwembad, met elastieken aan elkaar en aan de kant gekoppeld. Het is de bedoeling om de hele training op de aquabase te blijven staan. En ik moet zeggen dat dat een behoorlijke uitdaging is. Door de bewegingen die je op de aquabase maakt, van voor naar achter, van links naar rechts, en door het omhoog springen, beweegt deze in het water. Doordat andere aqaubases golven maken of aan de elastieken trekken, wordt extra instabiliteit gecreëerd.

Jammer vond ik het, dat de training na 30 minuten al afgelopen was. Dat zegt in eerste instantie wat over hoe leuk het is. Maar het zegt ook wat over hoe zwaar ik het heb gevonden. Hoewel de lerares me van tevoren zei dat een half uur echt genoeg zou zijn, kon ik nog wel even door. Qua kracht in mijn armen, schouders en buikspieren vond ik het heel vermoeiend. En mijn stabiliteit werd door de vermoeidheid wel wat minder. Maar mijn concentratie en uithoudingsvermogen waren nog lang niet uitgeput.

Ik vind het een leuke training. Het is uitdagend door de instabiele ligging van de aquabase. En het is een goede coördinatietraining. Daarnaast kan kracht behoorlijk goed getraind worden en wordt het uithoudingsvermogen ook wat getraind. Ik had graag een kwartier langer op de aquabase blijven staan. Tenminste, geprobeerd erop te blijven staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *