Nieuwe locatie en apparatuur

Leuk nieuws! Sinds een paar weken neem ik inspanningstesten af op mijn nieuwe testlocatie in Hoogmade. Met verbeterde apparatuur. Met twee nieuwe Monark testfietsen regel ik het vermogen beter.  En met het nieuwste Vyntus CPX ademgasanalyse systeem meet ik naast de opname van zuurstof ook de afgifte van koolstofdioxide. Ik ben heel blij met mijn nieuwe meetopstelling. Het werkt fantastisch. Met deze nieuwe apparatuur kan ik de beste testen afnemen.
 
Verbeterde testresultaten 
De nieuwe testapparatuur is mooi om mee te werken, omdat het meer inzicht geeft in je fysieke conditie. De testresultaten verbeteren door het gebruik van deze nieuwe meetopstelling op een aantal belangrijke punten. De eerste grote verbetering is dat ik je anaerobe drempel, ook wel je omslagpunt of lactaatdrempel genoemd, nauwkeuriger kan vaststellen. Daarnaast kan ik nu ook je aerobe drempel bepalen. Dat is het punt waar je van voornamelijk vetverbranding overgaat naar de verbranding van hoofdzakelijk koolhydraten. Aan de hand van deze drempels bereken ik je trainingszones, waarmee je je trainingen beter kunt inrichten.
 
Een tweede grote verbetering is dat ik je energieverbruik tijdens elke stap van toenemende belasting kan bepalen. Door middel van de verhouding tussen de opgenomen zuurstof en de afgifte van koolstofdioxide bepaal ik in welke hoeveelheid en verhouding vetten en koolhydraten verbrand worden. Deze informatie kun je gebruiken om je voedingsstrategie tijdens trainingen en wedstrijden te verbeteren.
 
VO2max en Trainingsprogramma Testdagen 
De VO2max en Trainingsprogramma Testdagen zijn vanwege de verhuizing naar mijn nieuwe testlocatie even uit de agenda geweest. Maar mijn nieuwe testlab draait inmiddels op volle toeren. Er staan nieuwe testdagen in mijn agenda op de eerst of tweede zaterdag van de maand. Daarbij krijg je naast de resultaten van de inspanningstest een trainingsprogramma van een maand met een tussentijdse evaluatie cadeau*.
 
Dus wil je weten hoe het ervoor staat met je fysieke conditie? Wil je de Alpe d’Huez beklimmen of de marathon van Rotterdam lopen? Een triathlon in een snelle tijd finishen, harder schaatsen of een paar overbodige kilo’s afvallen? Als je een fysiek of sportief doel hebt en daar onder begeleiding naartoe wil trainen, reserveer dan een inspanningstest tijdens een van de speciale VO2max en Trainingsprogramma Testdagen. Met het trainingsprogramma dat je erbij cadeau krijgt, kun je ervaren of de begeleiding je bevalt. 
 
Het trainingsprogramma schrijf ik individueel op maat, op basis van je trainingservaring, je huidige fysieke conditie, je doel en de tijd die je beschikbaar hebt om te trainen. Ik vind het belangrijk dat het trainingsprogramma bij je past en haalbaar is naast je studie/werk en thuis situatie.
 
De eerstvolgende VO2max en Trainingsprogramma Testdagen zijn gepland op:
  • Zaterdag 2 november 2019
  • Zaterdag 7 december 2019 
  • Zaterdag 4 januari 2020 
  • Zaterdag 1 februari 2020
  • Zaterdag 7 maart 2020
  • Zaterdag 4 april 2020
 
Natuurlijk kun je ook op een andere moment een afspraak maken voor een inspanningstest. Een VO2max test met lactaatmeting kost 160 euro. De test wordt uitgevoerd op mijn nieuwe testlocatie in Hoogmade, vlakbij Leiden. Wil je meer informatie of meteen een inspanningstest reserveren? Bekijk dan de pagina over de inspanningstesten, stuur een bericht via het contactformulier of stuur een e-mail naar diane@beter-trainen.nl
 
* alleen geldig wanneer je nog niet eerder een trainingsprogramma hebt ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *